Mijn.AmbraSoft.nl   Login  

Een aanvulling op het vakgebied Rekenen

RekenBLAD is een programma voor de leerkracht. Met dit programma maakt u in een handomdraai allerlei werkbladen. Uiteraard werkbladen met rijtjes sommen, maar ook met allerlei grafische elementen (klokkijken, metriek stelsel) en werkbladen met realistische rekenvraagstukken.

In het vakgebied Rekenen is er een mogelijkheid om een werkblad op het niveau van de leerling uit te printen. Dit werkblad wordt aan de hand van het Leerlingvolgsysteem samengesteld. Wanneer u gericht een werkblad wilt samenstellen, dan kan dit in het programma RekenBLAD.

Rekenbladen voor de groep of op maat

Wanneer u een hoofdrekenblad gaat samenstellen, heeft u de mogelijkheid om twintig velden te vullen met rijtjes sommen, plaatjes en teksten. Wanneer u wilt oefenen met cijferen, dan heeft u de mogelijkheid om maximaal tien velden te vullen.

U kunt ook werkbladen samenstellen die aansluiten bij het vakgebied Rekenen. U kunt hier bijvoorbeeld een werkblad met klokken maken of met euro’s. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om ’kale’ verwerkingsbladen te maken. U moet hier denken aan allerlei gelinieerd papier, maar ook lege klokken en getallenlijnen.

Bij het maken van hoofdrekenbladen en cijferbladen kunt u voor bepaalde leerlingen afwijken. U kunt voor deze leerlingen het werkblad aanpassen. Hiervoor maakt u dan gebruik van het basiswerkblad dat u voor de gehele klas heeft gemaakt en kunt u velden aanpassen wanneer u dit nodig vindt.

Inleiding

 

De werkwijze van SP 0809

 

Van SP 0708 naar SP 0809

 

» Vakgebied Rekenen

 

» Vakgebied Taal

 

» Vakgebied Tafels

 

» Vakgebied Werkwoorden

 

» Ontspanning

 

» RekenBLAD

 

» WoordenBLAD

 

» Database Manager

 

Leerlingvolgsysteem

 

Sessieplanner

 

SP 0809... en verder